Kan Kraliçesi Ellen Ethellan’ın Hikâyesi ve Tasviri

Luadun’Dal Efsanesi: Kayıp Şövalye adlı eserimde ilk önce yer verdiğim, ama sonra Luadun’Dal Efsanesi’nin diğer kitapları için sakladığım bir karakterdir, Kan Kraliçesi.


Kan Kraliçesi Ellen Ethellan’ın Hikâyesi ve Tasviri

Luadun’Dal diyarının deniz aşırı batısında yer alan Aedrunar diyarında, Ellen, bir prenses olarak Valerivenill dünyasına gözlerini açtı. Aedrunar’da varlıklı bir prensliğin hükümdarının kızı olmanın avantajlarını daima kullandı. Henüz 111 yaşındayken, ki bu yaştaki birisi Aedrunar’da gençliğinin son demlerinde sayılırdı, babasının bir grup suikastçı tarafından öldürülmesi, onun tahtta hak iddia edebilmesine fırsat verdi. Babasının yasaları, hükümdar ölünce yerine aileye yakınlık derecesi fark etmeksizin, erkek bir soylunun prenslikteki yönetimi devralmasını söylerdi. Ancak Ellen, ailesinin varlığını akıllıca kullanıp, durumu kendi lehine çevirecek bir hamle yaptı.

Annesi dâhil, prenslikte hak iddia eden bütün aile mensuplarını iki gecede öldürttü. Bu ona pahalıya mal olsa da tahttaki hakkını koruduğu için mutluydu. Ellen, bu olaydan sonra Kan Kraliçesi olarak anıldı. Hatta Kan Lejyonu adlı tamamen kendisine yemin etmiş savaşçılardan oluşan bir ordu bile kurmuştu. Aedrunar’daki çoğu kişi onun bir büyücü olduğunu ve büyüsünü kullanarak Kan Lejyonu’ndaki savaşçıların aklını çeldiğini iddia ediyordu. Ellen, Kan Kraliçesi olduğu andan itibaren, prensliğin sarayına sadece kadın hizmetçilerin ve kadın savaşçıların girebileceği duyuruldu. Cinsel ilişkiye açlığı, sarayında sadece kadınların bulunduğu bir harem inşa ettirmeye kadar gitti.

Kan Kraliçesi Ellen, Aedrunar’ın güneyinde başlayan hükümranlığını daima diğer bölgelere genişletmeyi arzuluyordu. Bu yüzden hızlı bir şekilde savaşçı birliklerinin sayısını arttırıyordu. Yine de tüm Aedrunar’i ele geçirecek güce sahip değildi.

Prensliğe hükmettiği süre boyunca, şehirdeki ve ona bağlı köylerdeki refah seviyesi yükselişe geçti. Bürokrasiyi daha sağlam temellere oturtabilmek için danışmanlarını ve bakanlarını tamamen değiştirdi ve yaptıkları işleri daha önce görme fırsatı bulduğu seçkin insanlardan bir grup oluşturdu. Bu gruptaki kişiler hukuktan, ekonomiden, tarımdan, ordudan, mimariden, sosyolojiden ve prensliğin yönetiminde yardım alabileceği daha birçok organdan sorumlu kişilerden oluşuyordu.

Kan Kraliçesi Ellen’in yönetimindeki Ethellan Prensliği onun sayesinde tekrar yükselişe geçti.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.